czwartek, 17 stycznia 2013

Domowe malibu

Przez mojego męża okrzyknięte mlekiem spirytusowym ;)
Proste, szybkie, w sam raz na imprezę do drinków!

składniki:

  • mleko skondensowane słodzone w puszce
  • mleko skondensowane niesłodzone
  • mleczko kokosowe
  • 0,25 spirytusu
     Do słoja lub innego szczelnego pojemnika szklanego wlewamy wszystkie składniki i mieszamy. Tylko dokładnie, żeby grudki z mleka kokosowego nie zostały, można ewentualnie likier zmiksować.
    Odstawiamy na 3-4 dni do lodówki i voila!

    Można także zalać najpierw samo mleko kokosowe spirytusem i odstawić do lodówki na 3-4 dni, następnie dodać pozostałe składniki i znowu odstawić na kilka dni. Tym sposobem nalewka dłużej poleży w lodówce i alkohol nie będzie się oddzielał od reszty. U mnie za długo taki likier nie leżakuje więc, stosuję szybszy sposób ;)

Drinki

Genialnie smakuje ze zwykłym mlekiem i plasterkiem pomarańczy.
Można także spróbować dodać truskawki, trochę soku z jabłka i limonki.

Naprawdę polecam! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz