poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Imprezowe ślimaczki z pomidorem i mozzarellą

Życie mnie pochłonęło w zeszłym tygodniu.... ale już jestem ;)

W każdym razie już kiedyś wspominałam wam o cieście francuskim prawda? Tym razem mam równie ciekawą propozycję, na imprezową przekąskę ;)


Składniki:

Opakowanie ciasta francuskiego
2 łyżki przecieru pomidorowego
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki zielonej
ząbek czosnku
kula mozzarelli
1 mała cebulka
bazylia/sól/pieprze wedle uznania


Paprykę i cebulę , kroimy w drobną kostkę i obsmażamy na patelni lub grillujemy w piekarniku ( tak aby warzywa zrobiły się miękkie i utraciły nadmiar wody). 

Gdy warzywa już będą gotowe i wystudzone, dodajemy do nich pokrojony ser, czosnek, przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku.

Na rozłożony płat ciasta nakładamy naszą mieszankę, dokładnie pokrywając całą powierzchnię. Zwijamy w roladę (po dłuższym boku).
Kroimy ok 1,5 cm plastry. (jeżeli ciasto jest za miękkie do pokrojenia, można je na chwile do lodówki lub zamrażarki wstawić). Tak przygotowane ślimaczki wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika na ok 220 st na 15-20 min.

Gotowe :)! smacznego
 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz